ANMELDELSE: “Wolverine: Oprindelsen” af Paul Jenkins, Bill Jemas & Joe Quesada

“Wolverine: Oprindelsen” – fra G. Floy Studio – giver os Jærvens sørgelige skabelseshistorie. Her får vi – langt om længe – fortalt, hvorledes Wolverine blev til en skrækkelig og blodig nat på Howlett-familiens gods.

Første gang, at Wolverine gør sin entré i Marvel-universet, er i The Incredible Hulk #180 fra 1974. Efterfølgende har han udviklet sig til en af de mest populære superhelte, hvilket ikke mindst næste års spinoff-film “X-Men Origins: Wolverine” vidner om. Først 27 år efter sin fødsel får vi Wolverines baggrundshistorie, da Marvel i 2001 lancerer “Wolverine: Oprindelsen” – men den har været værd at vente på.

“Wolverine: Oprindelsen” blev oprindeligt lanceret som seks enkeltnumre udgivet af Marvel Comics i årene 2001-2002. Den er skrevet af trioen Bill Jemas, Joe Quesada og Paul Jenkins samt tegnet og farvelagt af henholdsvis Andy Kubert og Richard Isanove.

En interessant anekdote, der knytter sig til realiseringen af dette album, findes beskrevet i forordet. Her beretter Bill Jemas om den modvillighed, der omgærdede projektet. Man var bange for, at mystikken omkring Wolverine ville blive tilintetgjort, hvis man forsøgte at skabe en historie, der skulle kortlægge hans oprindelse. Redaktørerne hos Marvel Comics forklarede Bill Jemas, at hvis han forsøgte at forklare Wolverines fortid, så:

ødelægger du Wolverines karakter. Hvis du ødelægger Wolverine, den vigtigste X-Men-karakter, ødelægger du X-Men. Hvis du ødelægger X-Men, den vigtigste Marvel-familie, ødelægger du Marvel.

Man kan nu blot konstatere, at intet af det ovenstående blev en realitet – og heldigvis for det!

“Wolverine: Oprindelsen” tager sin begyndelse på en plantage i det 19. århundredes Canada. Her møder vi den unge barnepige Rose, der hentes til Howlett-godset for at passe den svagelige James Howlett, der er søn af den hjertevarme og rige plantageejer John Howlett.

På godset arbejder den hårdhudede og ondsindede Thomas Logan som gartner. Hans søn – der kaldes Hund – knytter i starten et venskabsbånd med den unge Howlett og Rose. Et venskab, der dog forpurres på grund af Thomas Logan og dennes jalousiagtige forhold til Howlett-klanen.

Thomas Logan har en udpræget lighed med Wolverine, hvilket naturligvis fungerer som en fin afledningsmanøvre, da man senere bliver præsenteret for den ægte af slagsen – nemlig den svagelige James. Et natligt opgør på Howlett-godset, der ender blodigt, tvinger ikke kun Rose og James på flugt, men tvinger også Wolverine frem i James.

Rose og James ender i British Columbia, hvor James får arbejde i et stenbrud. Her udvikler han sig gradvist fysisk og psykisk og affinder sig med, at Wolverine er en fast del af ham. Han bliver ældre og får følelser for Rose, der dog ikke gengælder disse på samme måde. Da Hund en dag dukker op i stenbruddet ender deres møde tragisk, og James – der nu kalder sig Logan – stikker af ud i ødemarken.

“Wolverine: Oprindelsen” er utroligt smuk! Fortællingen er episk, og man svømmer væk i de elegante, farvestærke tegninger. Det er en sand fornøjelse at opleve fortællingen om Wolverine, og albummet er naturligvis et must for enhver fan af X-Men og Wolverine. Så imens alle fans venter på næste års film om Wolverine, kan jeg kun anbefale, at man fordriver ventetiden med dette smukke album.