Om tv-serien “Reacher”, små detaljer og dansk design

Jeg dyrker med stor entusiasme de små detaljer, der altid gemmer sig i film og tv-serier. Det kan virke småneurotisk og nidkært at finkæmme en serie for detaljer frame for frame, men det er også givende. Derfor blev jeg begejstret, da den fine Amazon Prime-serie “Reacher” med Alan Ritchson i titelrollen diskede op med to flotte PH 5-pendler, der pryder en lille udørks-diner i seriens fiktive by Margrave, Georgia.

Man kunne skrive en bog om dansk design i amerikanske film og serier!

De to halvrædderlige Jack Reacher-film fra 2012 og 2016 med Tom Cruise spændte i øvrigt næsten ben for min lyst til at give mig i kast med serien. Heldigvis er Alan Ritchson (modsat Cruise) en fantastisk Jack Reacher, og første episode viste sig at være skarpt skåret med fine dialoger, monologer og en Reacher, der kommunikerer efter devisen: Tale er sølv, tavshed er guld. Han er en intelligent kolos med hjertet på rette sted, der har en mere gammeltestamentlig end juridisk opfattelse af retfærdighed.

Jeg er glad for Jim Grants aka Lee Childs romaner om den hærdebrede og tårnhøje Jack Reacher, der er tidligere major i den amerikanske hær, medajledekoreret som få samt skarpsindigt iagttagende som Sherlock Holmes, hvilket gav ham en succesfuld karriere i militærpolitiet. Og ja, så slår han en næve så proper, at den uheldige modtager må leve med kronisk tinnitus og skæv kæbe resten af livet. Alan Ritchson lever i den grad op til mit billede af Jack Reacher.

Og tænk, at renæssancemennesket, designeren og samfundsrevseren Poul Henningsen har fået sin designudødelige og smukke lampe fra 1958 med i en amerikansk tv-serie. Skønt!


© Amazon Prime