Om “Nattens bøger” af J.A. White

Boganbefaling til halloween og efterårsferie: Hekse! What’s not to like? 

Den amerikanske forfatter J.A. White har med “Nattens bøger” skrevet en fantasifuld roman, der tør udfordre genrens gængse hekseklicheer. Ja, den løber ligefrem om hjørner med læseren, hvilket er fantastisk, fornøjeligt og forfriskende. Den skriver sig smukt ind i rækken af romaner, der har heksen i centrum, og den bruger en klassisk fortælling på en genial måde – hvilken fortælling skal forblive en hemmelighed.

Romanen blev filmatiseret i 2021, og den ligger på Netflix. Men inden vi når til filmen, skal Astrid og Alma have højtlæsningsfornøjelsen af at møde Alex, der er fuldstændig vild med gyserhistorier!

Alex er så vild med gys og gru, at han skriver sine egne historier. Han fylder det ene kladdehæfte efter det andet med grusomme skrækhistorier. Men det er kun ham selv, der sætter pris på dem, så en nat sniger han sig ud for at brænde dem. På mystisk vis bliver han lokket hen til en lejlighed i opgangen, og pludselig er han selv hovedperson i en hårrejsende historie: Han er nemlig blevet fanget af en heks.

Heksen elsker dog også uhyggelige historier, og Alex begynder at læse sine egne op for hende hver aften. Det viser sig at være det eneste, som holder hende glad – og ham i live. Men Alex, som kender alt til gyserhistorier, ved godt, at de fleste af dem ikke ender lykkeligt. Og snart begynder han at løbe tør for historier…