FILMNYT: “Thanksgiving” (2023)

Den 23. november fejrer amerikanerne thanksgiving. Det er en høstfest, hvor man siger tak for høstens udbytte. Thanksgiving fejres med traditionsrige retter som stegt kalkun, mos af søde kartofler, tranebærsauce og græskartærte… og i år bliver menuen udvidet med unge, døde mennesker, når Eli Roths slasher “Thanksgiving” får biografpremiere.

Det er i år 160 år siden, at thanksgiving blev erklæret officiel helligdag i USA, og dén milepæl bliver blandt andet fejret med en film, der lader til at kende genrens spilleregler til fingerspidserne: En maskeret morder er på hævntogt, og han eller hun tager på fantasifulde måder livet af unge mennesker, der på den ene eller anden facon har været involveret i den hændelse, der skal hævnes.

I kølvandet på en tragedie, der fandt sted under black friday, er en mystisk seriemorder, maskeret som en pilgrim, begyndt at tage livet af indbyggerne i byen Plymouth, Massachuetts – selv arnestedet for thanksgiving! Den maskerede morder tager livet af indbyggerne en ad gangen, og metoderne er (genrevanen tro) makabre og bizarre!

“Thanksgiving” har amerikansk biografpremiere den 17. november, og danske biografgængere kan se frem til at møde maskemorderen, der går under navnet John Carver, den 30. november.


© Sony Pictures Entertainment (TRAILER & PLAKAT)