ANMELDELSE: “Poker Face: Sæson 1” (2023-2023)

Første sæson af “Poker Face” udgøres af 10 episoder (mestendels) elegant orkestrerede mordmysterier! Det er en funklende perle af en krimiserie skabt af Rian Johnson og hans producerpartner in crime, Ram Bergman. Den er suverænt skrevet, karaktererne er herligt finurlige, og fotograferingen kan man søreme også skrive hjem om. Creme de la creme og krimikræs, når vi taler amerikansk mainstream crime!

Serien, der har en fabelagtig Natasha Lyonne i hovedrollen som den skønne og skæve casinomedarbejder Charlie Cale, som bevidner et mord og derfor går under jorden, sender det fineste nik til Peter Falk og “Columbo”. Cale er udstyret med en formidabel evne til at spotte en løgn i det sekund, den ryger over læberne, hvilket gør hende til forbrydernes værste mareridt.

“Poker Face” er en klassisk “ugens mord”-serie, men det er ikke en “whodunit” – nej, det er en “howcatchem”, hvor hver episode indledes med et mord, som seeren bevidner. Seeren ved, hvem morderen er, og præmissen er således, at man følger Cales deduktions- og opklaringsarbejde, der ender med at fælde skurken.

Serien byder på et overflødighedshorn af gæsteoptrædener, og især episode 9 – “Escape From Shit Mountain” – er helt igennem fantastisk og gik rent ind hos mig (måske, fordi jeg kom til at tænke på Quentin Tarantinos “The Hatefull Eight”, som jeg holder meget af).



FAKTA

Titel: Poker Face: Sæson 1

År: 2023-2023

Serieskaber: Rian Johnson

Spilletid: 47-67 minutter pr. episode (10 episoder)

Genre: Murder mystery / crime / comedy drama

Land: USA

Netværk: Peacock

Anmeldt udgave: Streaming (SkyShowtime)

Trailer & plakat: © Peacock