NYE BØGER: “Danske dagsommerfugle” af Michael Stoltze

I skrivende stund er vi 22 dage inde i foråret. Det har været regnfuldt, og solskinstimerne færre end normalt. Det betyder også, at sommerfuglene lader vente på sig. De tidlige forårsbebudere som citronsommerfugl, auroa, nældens takvinge og dagpåfugleøje er stadig ikke for alvor på vingerne. Så dem må vi vente på, og forventningens glæde er stor.

Forventningens glæde er også stor, når det drejer sig om Michael Stoltzes kommende bog, der udgives den 14. juni hos Lindhardt & Ringhof. Stoltze er en af vores førende sommerfugleeksperter, og når han barsler med en ny bog, så tæller man dagene til udgivelsen. Jeg glæder mig!

Om bogen skriver forlaget følgende:

Der er mange grunde til, at det er spændende at iagttage sommerfuglene. De er fantastiske, flagrende, fascinerende flyvere: Man kan ikke lade være at smile, når den første citronsommerfugl dukker op i marts. Og de er indikatorer for naturens tilstand: Er der mange sommerfugle, er naturen sund, men er der få sommerfugle, står det skidt til.

’Danske dagsommerfugle’ er den mest omfattende beskrivelse af de sommerfugle, der er hjemmehørende hos os. I bogen gennemgår Michael Stoltze 94 arter: bemærkelsesværdige egenskaber, udseende, karakteristiske varianter, flyvetid, levesteder, værtsplanter og udbredelsesområde. Når det gælder sjældne arter og arter i stærk tilbagegang, forklares det, hvordan man kan sikre arten gode livsbetingelser.

I de seneste år er der foretaget en landsdækkende registrering af dagsommerfugle, og der er indsamlet helt ny viden om de danske arters udbredelse og tilbagegang. Michael Stoltze inddrager denne nye viden, så bogens informationer er helt up to date.

Info om bogen:

Sprog: Dansk
Sideantal: 480
ISBN: 9788711996201
Udkommer: 14. juni 2024
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Lindhardt & Ringhof


© Lindhardt & Ringhof (cover)