ANMELDELSE: “Stormens vuggevise” af Barbara Beatrice Davidsen

“Stormens vuggevise” omhandler veninderne Brim og Ester, to uadskillelige teenagere i Torshavn på Færøerne. Men da Ester bliver syg, får det Brim – hovedpersonen i fortællingen – til at sætte spørgsmålstegn ved omverdenen, sin tro og ved sig selv. 

Bogen er romandebuten for Barbara Beatrice Davidsen, der selv er født og opvokset på Færøerne, og det mærkes. Der er store følelser på spil hos Brim, hvor naturen afspejler hendes indre, men den færøske natur er samtidig sin egen selvstændige karakter. Barsk, flot og nærmest mytologisk.

Fortællingen om Brim, hendes indre dynamik, skam, håb, frygt og tro, bliver fortalt med kreative metaforer og romanen har generelt et imponerende billedsprog. Og så emmer romanen af kærlighed til fortællinger og til eventyr i særdeleshed. Bagsiden af romanen beretter da også drilsk “Dette er ikke et eventyr” med ordet “ikke” overstreget. Visuelt bidrager illustrationerne fra Sabine Baudtler-Vedersø til at give romanen en eventyrlig dimension.

“Stormens vuggevise” er velfortalt, kapitlerne glider forbi med en tålmodig fortællestil og det er for alvor i den sidste tredjedel af romanen, at Barbara Beatrice Davidsen viser sit talent for at skrive filosofisk og reflekterende. Dette er blandt andet takket være den foregående tålmodighed i opbygningen af hovedkarakteren Brim.

Det er en rigtig fin romandebut med vid, hjerte og en veludviklet sans for forholdet mellem menneske og natur.


FAKTA

Titel: Stormens vuggevise

År: 2023 (udgivelsesår for anmeldte udgave)

Forfatter: Barbara Beatrice Davidsen

Sider: 405

Genre: Roman

Sprog: Dansk

Forlag: Forlaget Leitura

Cover: © Forlaget Leitura