ANMELDELSE: “The X-Files: Sæson 2” (1994-1995)

Med anden sæson af “The X-Files” bliver man ført længere ind i den konspirationsverden, som Mulder forsøger at afdække. En verden af fordækte løgne, hvor korrupte statsmænd og agenter arbejder efter en skjult dagsorden. En dagsorden, Mulder for en hver pris vil afsløre – og så er der igen grønne mænd, vampyrer og usynlige væsner i rå mængder.

Da anden sæson begynder, er X-Files-programmet officielt blevet lukket ned. Scully er blevet forflyttet – hun arbejder nu som underviser på FBI-akademiet i Quantico, Virginia – og Mulder er begyndt at tvivle på den sag, han ellers så ihærdigt har arbejdet for – sandheden om søsterens forsvinden og de fremmedes tilstedeværelse på jorden. Den evige trussel om at lukke X-Files-programmet lader til at være blevet virkeliggjort, og Mulder er blevet overflyttet til en overvågningsenhed, hvor hans nye partner – Alex Krycek – næppe er den, der har det reneste mel i posen. Imens Mulder forsøger at holde liv i sin kamp for sandheden, er det ironisk nok Scully, der får dén paranomale oplevelse, Mulder har længtes efter. En oplevelse der på sigt vil bringe de to agenter tættere sammen end nogensinde. En oplevelse, der involverer kidnapning, aliens og den allestedsnærværende Cigarette-Smoking man.

Anden sæson af “The X-Files” har på ingen måde tabt pusten. Tempoet er skruet i vejret, mysterierne er underholdende og Scully og Mulder er i fuldt vigør som man er vant til. Anden sæson byder f.eks.  på afsnit, hvor Mulder forsøger at komme i kontakt med en UFO (“Little Green Men”) om en mutant, der lever i New Jerseys kloakker (“The Host”) om en marinesoldat, der kan bruge sine drømme til at slå ihjel (“Sleepless”) om kannibalisme (“Our Town”) om skygger, der kan dræbe (“Soft Light”) om eksorcisme (“The Calusari”) om en kropsinvaderende livsform (“Firewalker”) om en seriemorder (“Aubrey”) og om voodoo (“Fresh Bones”) – med andre ord, så har anden sæson af “The X-Files” alt, hvad hjertet kan begære af uhygge, bizarre optrin, makabre hændelser og blodige, bestialske mord!

I øvrigt må man forberede sig på, at anden sæson afsluttes med en ægte, nervepirrende cliffhanger i episoden “Anasazi”, hvor Mulder får fingre i nogle tophemmelige dokumenter, der beviser, at regeringen har kendskab til eksistensen af aliens. En sandhed, der muligvis vil koste Mulder dyrt og som vi først får svaret på, når SF-Film sender tredje sæson på gaden til august.

Seriens popularitet nåede nye højder, da anden sæson fik tv-premiere i 1994. Forums på Internettet skød op som paddehatte af den golde jord. Her diskuterede man seriens mange episoder på de mange fan-web-sites, der dagligt dukkede op på nettet – serien havde i sandhed slået sit ry fast med solide syvtommersøm. Dagen i dag har man endnu ikke set en arvtager til “The X-Files”, om end sådanne er forsøgt introduceret med thriller/horror/science fiction-serier som “Supernatural”, “Medium” og “Ghost Whisperer”. Ja, end ikke Chris Carters egen spin-off-serie “Millennium” opnåede samme succes som sin storbror.

Anden sæson af “”The X-Files indeholder alle 25 episoder fordelt på syv dvd’er og udover de 1100 minutters guldunderholdning, bør man også bide mærke i ekstramaterialet, der bl.a. inkluderer følgende: Deleted scenes, behind the scene clips, featurette “The Truth About Season Two” og interviews med skaberen af serien, Chris Carter.