Om “The Batman” og Michael Giacchinos score

Matt Reeves’ “The Batman” (dansk biografpremiere den 3. marts) er én af de film, jeg ser mest frem til i år.

Endnu et generationsskifte melder sig for den kappeklædte hævner! Denne gang er det Robert Pattinson, der skal prøve kræfter med den ikoniske karakter, der blev skabt af Bob Kane og Bill Finger i 1939. Pattinson får følgeskab af et fint cast, der bl.a. tæller Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis og Colin Farrell … sidstnævnte skal spille Oswald Cobblepot aka Pingvinen, der er én af mine personlige yndlingsskurke.

Hvorom alting er, så blev filmens temamelodi, der er komponeret af Michael Giacchino, sluppet løs på nettet i går, og det er et smukt stykke musik, der med dybe toner, et insisterende klaver og melankolske celloer, der akkompagneres af blide violiner, fløjter, klokker, og blæseinstrumenter, leverer gåsehudsmomenter og et smukt brug af crescendo. Giacchinos temamelodi giver forhåbninger om et fantastisk score, der kommer til at holde Danny Elfmans og Hans Zimmers bidrag til Batman-musikken med godt selskab.

Temamelodien varer i øvrigt 6 minutter og 47 sekunder, hvilket spejler filmens spilletid. For “The Batman”, der folder sig ud over næsten 3 timer, bliver filmhistoriens længste opus om flagemusemanden fra Gotham City.


© Warner Bros. Pictures & Water Tower Music (TRAILER & PLAKAT)