NYE BØGER: “Ornitologiens historie” af Johannes Erritzøe

Syddansk Universitetsforlag har netop udgivet Johannes Erritzøes “Ornitologiens historie” – et lærredsindbundet pragtværk af en bog, der er spækket med viden og smukke illustrationer.

Forlaget skriver følgende om bogen:

Denne bog handler om vores ældgamle fascination af fugle. Den tager sin begyndelse i nogle af de ældste vidnesbyrd om fugle, som er bevaret, nemlig Aristoteles’ nedfældede iagttagelser, og herfra følger den ornitologiens udviklingshistorie helt op til begyndelsen af det 20. århundrede. Gennem denne lange periode skildrer den de betydeligste ornitologer og deres arbejde med at indsamle, forstå, beskrive, navngive og klassificere fuglene, ligesom også de berømteste fugleillustratorer portrætteres.

I kraft af de brede historiske udviklingslinjer, som bogen følger, rummer den også beretningen om, hvordan overtro og gamle myter om flora og fauna langsomt glider i baggrunden til fordel for mere og mere videnskabeligt funderede betragtninger, og hvordan religiøse og metafysiske dogmer udfordres af evolutionsteorien, der manifesterer sig i midten af det 19. århundrede. Såvel Charles Darwin som Alfred Russel Wallace spiller en vigtig rolle i fremstillingen.

Info om bogen:

Titel: Ornitologiens historie: Evolution, personbeskrivelser, idehistorie og fredning
Forfatter: Johannes Erritzøe
Sprog: Dansk
Sideantal: 392
ISBN: 9788740834260
Udkommer: 22. februar 2021
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Syddansk Universitetsforlag


© Syddansk Universitetsforlag (cover)