FILMNYT: “A Haunting in Venice” (2023)

Sacré bleu! Kenneth Branagh er senere i år klar med sit tredje Agatha Christie-opus, og han indtager naturligvis igen selv rollen som den pomadiserede mesterdetektiv fra Belgien. Måske er tredje gang heldets gang, for jeg var ikke synderligt begejstret for de to første – “Murder on the Orient Express” (2017) og “Death on the Nile” (2022) – der begge var smukt fotograferede og stort opsatte ensemblefilm, men som også var uden brod og langt fra deres litterære ophav.

Den tredje film, der får dansk biografpremiere til september, kan med sin titel godt få de små grå til at løbe forvirret rundt: For har Agatha Christie skrevet en Hercule Poirot-roman, der hedder “A Haunting in Venice”? Nej, det har hun ikke. Filmen bygger på Christies “Hallowe’en Party” fra 1969, der på dansk fik titlen “Det forkerte vidne”. Traileren, der netop er blevet frigivet, har dog et herligt horror-feel over sig, så jeg giver filmen en chance (selvom Branagh stadig skal overbevise mig om, at han er en god Poirot)…


© 20th Century Studios (TRAILER & PLAKAT)