FILMNYT: “Scream VI” (2023)

Det er 27 år siden, at Wes Craven og Kevin Williamson injicerede slashergenren med ny, tiltrængt energi. Det skete, da de introducerede os for maskemonsteret Ghostface i “Scream” (1996). Nu er vi nået til det sjette kapitel i serien, og Ghostface er agil som aldrig før.

Den nye trailer har netop haft premiere, og Jenna Ortega – som debuterede i “Ghostface V” – vender tilbage i rollen som Tara Carpenter. Det lader til, at Ortega har taget horrorgenren til sig, og nu for alvor indtræder i rækken af scream queens, der tæller navnkundigheder som Janet Leigh og Jamie Lee Curtis. I den henseende er det næppe heller tilfældigt, at Jenna Ortegas karakter har fået efternavnet Carpenter – en hyldest til John Carpenter, der instruerede “Halloween” med Jamie Lee Curtis i rollen som Laurie Strode.

Ortega har tidligere medvirket i horrorfilm- og tv-serier som “Wednesday” (2022), “X” (2022) og “The Babysitter: Killer Queen” (2020).

Det er igen Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett, der indtager instruktørstolene i “Scream VI”, og Courtney Cox er ligeledes tilbage i rollen som Gale Weathers. Så må vi se, om hendes fremsynethed holder stik: It never works out for the dipshit in the mask!


© Paramount Pictures (TRAILER & PLAKAT)