FILMNYT: “Meg 2: The Trench” (2023)

Traileren til “Meg 2: The Trench” er netop landet, og den forhistoriske megalodon er ikke blot stor, den er gigantisk! Hollywood-mantraet lyder trods alt: Bigger IS better! Den fik mig til at tænke på Liam Neesons Qui Gon Jinn, som i “Star Wars: The Phantom Menace” tørt konstaterer: “There’s always a bigger fish!”

Jeg går jo stadig rundt med et stille, spinkelt håb om, at der en dag kommer en virkelig god og plotsolid hajfilm med creme de la creme-skuespil og en instruktør ved roret, der har andet på hjerte end flot CGI og knitrende blockbusterdollars. En hajfilm, der kan matche Steven Spielbergs “Jaws” på alle områder: Tænk, at “Jaws” (hajfilmenes hajfilm) har siddet ubesejret på tronen i flotte 48 år!

Nå, men hajfilm kommer der hele tiden, og i år kan hajfilmentusiaster (og en sådan er jeg) altså se frem til “Meg 2: The Trench” – opfølgeren til “The Meg” fra 2018 – der igen har skuespillernes svar på en levende stenstøtte i hovedrollen, stålmanden Jason Statham, som mestrer det dødsensalvorlige vreden-mejslet-i-granit-ansigtsudtryk som ingen anden. Jeg forventer mig ikke andet end spas, og det er også fint nok, hvis blot hajen er grum – og det er den jo, når den kan nakke og nappe en tyrannosaurus som en lille, sprælsk hors d’oeuvre.

Jeg må dog også erkende, at jeg ikke var jublende begejstret for den første, der tenderede det overlæssede. Større ér ikke altid bedre, og når man jonglerer med et solidt produktionsbudget på 1,2 milliarder kroner, kunne man have håbet på (måske ligefrem forventet) at der var lidt mere kød på manuskriptet, så den 23 meter lange megalodon ikke skulle svømme rundt i et kødfattigt plot. Men indtjeningen taler sit eget, tydelige sprog, og med en biografindtægt på flotte 3,6 milliarder kroner var det fra start bøjet i neon, at en opfølger skulle møffe sig ind i biografsalene, hvilket sker til august.

I øvrigt har filmen på dansk fået den “Jaws”-alluderende titel “Meg 2: Dødens dyb”, og traileren byder på en fin hilsen til “Jaws”, da Statham forsøger at holder monsterhajen på afstand med sin fod (dén manøvre endte jo desværre ikke så godt for Quint i “Jaws”).


© Warner Bros. (TRAILER & PLAKAT)